fredag 27 februari 2015

Pimpeltävling på Revsundssjön sön 1/3

Insatstävling på söndag 1/3 på Revsundssjön på vägen mot Gålö vid Frassebo.
Tävlingstid: 10-14 (30 ut, 45 in)

Pimpeltävling i Lugnvik på söndag den 1/3

Sundsjöfiskarnas KM på lördag

Går på Björnsjön i Hunge. En sjö som mest är känd för sitt fina rödingsfiske men som också har ett stort bestånd av fin abborre. Det ska bli väldigt spännande och roligt.
Efter tävlingen väntar årsmöte som avslutas med en god middag på Folkets Hus i Gällö.
/ Peter

måndag 23 februari 2015

Sammanfattning från den gångna helgen.

Tanken var att jag och Anne skulle vara med och fiska Jämtcupen den gångna helgen, men av olika anledningar så fick vi ställa in det. Istället så valde vi att på lördagen åka till Bollstabruk och deltaga i det sedan många år årligen igenkommande Bollstanappet. Ett stort deltagarantal som jag uppskattar till ett tjugotal barn och ungdomar, trettiotalet damer och minst ett sjuttiotal seniorer, gav sig ut på Ångermanlandsälvens blanka is i strålande solsken för en tre timmar lång tävling.
Jag började med fisk i första hålet men storleken var modell mindre, läs 20 grammare. Fem, sex st som nappade på åtta meters djup. Sedan några bomhål och återigen ett hål fem till tio st genomskinliga abborrar. Så höll jag på i en och en halv timme och med ca tre kg i skryllan bestämde jag mig för att förflytta mig tillbaka mot starten. Med facit i hand så kanske det var fel beslut men det är alltid lätt att vara efterklok. Jag fick iallafall ihop ett kilo till och kunde väga in drygt fyras kilo som också räckte till en fjärde plats, vilket jag var ganska nöjd med då fisket inte alls var bra.
Segrade gjorde Sven-Erik Hälldin på dryga sju kilo. Tvåan hade fyra komma sju kg och trean fyra komma tre kilo.
Anne fick ihop nittonhundra gram nånting och även hon slutade fyra. Dock betydligt närmare segrarinnan än vad jag var segraren i herrklassen. Maria Bergman vann på två komma ett kilo.

Men som vanligt när Kramforsarna/Bollstaborna ordnar tävling så var det ett bra prisbord och ett trevligt arrangemang. Framförallt var det kul att se så många unga fiskare och så många damer.

Söndagen blev fiskfri för vår del men jag hörde att Karl-Johan Burström vann på Skulesjön på dryga sex kilo. Stort grattis till dig.
/Peter








Kom i håg Kälarne Cup!!!!


Kälarne Cup 2015

fredag 20 februari 2015

Tävlingar i Västernorrland 21-22/2


Minimize
21/2 Bollstanappet Bollstafjärden tid 11-14
22/2 DM 2 Ångermanlands Öppna plats se inbjudan Höga Kusten tid 10-14

söndag 15 februari 2015

Janne Johansson slog Svenskt rekord på Sundsjön.

Då Sundsjökulan avgjordes idag så stod inte jag eller Anne på startlinjen då det var andra saker som prioriterades.
Jag fick dock en tidig rapport att Janne Johansson från Sollefteå hade haft ett monsterfiske.
Han vann på dryga 45 kg före tvåan Micke Rehnman på 17. Trea Lars Westlund på 15 kg.
Bara att bära in den mängden fisk är en stor prestation i sig.
Högre vikter har tagits på tävling tidigare men då har det varit på havsvikar, vilket är väldigt annorlunda. Men mig veterligen så har ingen varit i närheten av denna vikt på tävling någongång tidigare. Det närmaste jag vet är Anders Bergmans 34,5 kg på Borgsjön för ett antal år sedan.
Jag tror inte att det kommer att bli vanligt i framtiden med såna här vikter så för Janne är det bara att njuta av bedriften och stoltsera med att ha det inofficiella svenska rekordet i vikt på en pimpeltävling.
Resultatlistor kommer inom kort på Sundsjöfiskarnas hemsida.
/Peter

lördag 14 februari 2015

Tvåa bakom Rehnman på Bensjön











De allra flesta som deltog i lördagens pimpeltävling på Bensjön tror jag hade ett riktigt roligt fiske.
Abborrarna var väldigt huggvilliga bara man hittade dom.
Jag och Anne gick denna gång på en för oss helt ny plats och vi hade bra fiske båda två, även om jag hade långa perioder under tävlingen som bara bjöd på ett idogt borrande. Anne satt ett hundratal meter öster om mig och jag såg att hon fick fisk väldigt ofta. Jag började att fiska betydligt närmre land än vad hon gjorde och inte förrän jag kom ut lite längre så började det nappa riktigt bra.
Jag kände mig dock lite missnöjd med mitt fiske på väg in efter slutskottet, men när vågen visade på 14,2 kg drygt så kunde jag inte klaga alltför mycket. Många hade stora påsar men det var bara omöjlige Mikael Rehnman som hade mer än mig. 15,4 kg stannade vågen på för Micke.
Anne hade sin bästa vikt någonsin och hennes 7,7 kg räckte till en finfin andra plats bakom Siv Gidhammar med 8,9 kg.
Hasse i Vassen vann veteranklassen på 9,8 kg och duktige junioren David Ödmark vann dito klass på 9,3 kg.
Fullständiga resultatlistor kommer på sundsjöfiskarnas hemsida inom kort.
/Peter

måndag 9 februari 2015

En kort sammanfattning från SM i pimpel

På lördagen så avgjordes den individuella delen och trots att mina förhoppningar var stora så kanske mitt sunda förnuft sade mig att någon av de som kände vattnet sedan tidigare skulle ta hem segern och topplaceringarna. Jag och Leif Frank bestämde oss för att börja ca 2 km från startplatsen och fiska oss hemåt, men det var inte rätt taktik för dagen. Små, små abborrar nappade men inte alls så intensivt som man hade önskat. Som mest fick jag 5 fiskar i ett hål annars var det 1-3 per hål. Med en medelvikt på 10-15 gram så tyckte jag att mina 3124 g var en godkänd vikt. Leif hade 270 gram mindre än mig. Men min placering blev en blygsam 53:e plats av 134 startande.
Vann gjorde en av favoriterna, Leif Lothström på 8495g. Tvåa kom Jesper Dyhrberg på 7835g och tredjeplatsen tog Mikael Rehnman på 7105g. Janne Johansson knep fjärde platsen.
Lars Gullstrand vann herrveteranerna på 6125g. Övriga vinnare och placerade seResultat SM individuellt
På söndagen fiskades lagSM och mitt lag bestod av mig, Leif Frank, Tom Frank och Danne Eriksson.
Denna tävling avgjordes på Ösjön och det var lite bättre fiske än på lördagen men lika små abborrar.
Vi fiskade ihop 16985 g och segrarna fick ihop dryga 19700 gram. Så det var lite som skilde men vår vikt räckte bara till en 9:e placering av 31 lag. Godkänt men inte mer. Resultatlista klicka länken ovan.
Sammanfattningsvis så blev SM i Dalarna en besvikelse för mig och nu gäller det att hitta tillbaka till det jag vet att jag kan. Men det är svårt då självförtroendet sviktar.
Till helgen blir det riktigt fiske igen när det tävlas på Bensjön och Sundsjön. DÅ.......
/ Peter

fredag 6 februari 2015

Imorgon startar PimpelSM-2015

En av årets absoluta höjdpunkter går av stapeln den kommande helgen. Pimpel-SM, där man på lördagen tävlar individuellt och på söndagen tävlar i lag och representerar sin fiskeklubb.
För att få deltaga har man kvalificerat sig via uttagningstävlar föregående år via sk DM- tävlingar.
10-15 procent av de startande kvalificerar sig och på SM:ET nästföljande år möts de som varit bäst från respektive distrikt runt om i landet.
Då förstår ni hur svårt det är att vinna ett SM då man ska ut på isen och möta 600 hundra duktiga fiskare från hela Sverige.
Jag tycker det är grymt viktigt att ha en plan innan man beger sig ut på isen och till detta SM har det smidits planer runt omkring detta avlånga land. Nackdelen med att SM:ET ligger så långt fram i tiden är att man hinner revidera sin plan fler än en gång. Jag tror att den plan som gäller nu är min plan nr. 100 ungefär.
Men som sagt, även om det är tuffaste motstånd man möter så har man en förväntan innan start som är mycket högre än inför en vanlig tävling på hemmaplan.
Jag har alltid sagt, att vinner jag SM- guld individuellt så kan jag lägga grejerna på hyllan och det står jag nog fast vid. För en pimpelfiskare är det det största man kan vinna.
Nu är klockan strax 21.00 och det är inte långt kvar till läggdags. Det är ju den viktigaste tävlingen på hela året imorgon och då gäller det att vara utvilad. Jag återkommer med en rapport efter morgondagens fiske. Hoppas att du tittar in på bloggen och läser då med.
God Natt/ Peter

onsdag 4 februari 2015

söndag 1 februari 2015

Micke Wiström vann på Torpsjön



Ymnigt snöfall och en kraftig nordanvind inramade dagens pimpeltävling på Torpsjön.
Det var säkert det som påverkade fisket i negativ bemärkelse för de flesta.
Jag hade väldigt svårt att få fler än två fiskar i hålen och då är det svårt att slåss om segern.
En som däremot kunde mjölka ur de svårfiskade hålen bäst, var Micke Wiström som fick ihop drygt 8 kg. Janne Johansson fiskade också bra och slutade 2:a på 6,2 kg. Trea och även mottagare av priset för största abborre blev Jens Johansson. Han fick ihop 5,7 kg inkl abborren på 754 gram.
Resultatlista
1:a Mikael Wiström 8094g
2:a Janne Johansson 6196g
3:a Jens Johansson 5696g
4:a Peter Forsberg 4202g
5:a Arne Karlsson 3050g
6:a Tom Frank 3040g
7:a Thomas Viström 2938g
8:a Leif Frank 2878g
9:a Peo Nilsson 2382g
10:a Karl-Johan Burström 1504g
11:a Marie Magnusson 880g
/Peter