måndag 20 oktober 2014

Pimpelsäsongen närmar sig

SMHI lovar minusgrader och snö under den kommande veckan. Norrut har de minusgrader dygnet runt och har så haft under ett tag.
Man hittar tävlingskalendrar för den kommande vinterns pimpeltävlingar från olika distrikt runt om i landet på olika sociala medier.
Jag har redan fått en hel del krokbeställningar och många ringer för att prata pimpelfiske.
Med andra ord. Den kommande pimpelsäsongen närmar sig med stormsteg.
I helgen så tog jag fram alla pimpelspön och bytte linor. Pirkar putsades, panglänkar byttes ut och isdubbar och isgaloscher lades fram så att man slipper leta dem när det väl är dags.
Den obeskrivliga längtan efter att få komma ut och pimpla känns mer påtaglig för var dag nu och den längtan blir bara starkare år efter år.
Det jag saknar är tävlingskalendrarna för Västernorrland och Jämtland/Härjedalen för vintersäsongen 2014-2015. De brukar vara ute vid det här laget.
Det är roligt att se vilka sjöar som tävlingarna ska gå på. Dels så kan man titta på kartor över sjöarna och börja lägga upp lite planer vart man ska fiska och även titta tillbaka på bloggen eller i anteckningar om vart man fiskat på den sjön tidigare år och vad för pirk och krok man använde.
För de som inte tävlingsfiskar så kan sådana saker låta som lite halvknäppt men jag vet att det är saker man har nytta av.
Men, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Tävlingskalendrarna lär vara ute inom de närmsta veckorna i alla fall.
/Peter

Inga kommentarer: