söndag 25 februari 2024

Påskaftonens pimpeltävling på Borgsjön ställs in!!!!!!

 Den traditionella pimpeltävlingen på Påskaftonen, Borgsjöpimpeln ställs in i år.

Då Sundsjöfiskarna valde att samma dag arrangera pimpeltävling och då många av fiskarna söderifrån kommer att fiska på andra ställen än Gällöområdet i Påsk så har Y-kroken bestämt att det inte är värt allt arbete att arrangera tävlingen.

Detta har varit Y-krokens enda riktiga inkomstkälla i många år men deltagarantalet har sjunkit de sista åren delvis beroende av att Sundsjöfiskarna valt att lägga tävling samma dag och det tycker vi är synd då det geografiskt är inom ett acceptabelt avstånd från Camp Viking i Gällö där de flesta fiskarna bor under påsken.

Anledningen varför vi har valt Borgsjön som tävlingsvatten har varit för att det ska vara överkomligt avstånd både från Jämtland och Västernorrland.

Men allt har ett slut och vår ambition är att till nästa påsk kunna erbjuda en riktigt bra tävling på Björköfjärden med ett väldigt stort prisbord och för de som väljer att tillbringa påsken i Sundsvall nästa år kommer det att erbjudas tävlingar hela påsken. Förutom Björköfjärden så kommer det att bli på Marmen och fler fina vatten.

Vi kommer att förhandla fram fina priser på hotell och stugor för de som är intresserade. Mer info kommer löpande.

Så välkomna till Sundsvall Påsken 2025 alla som känner för det.

Y-krokens tävlingsledning genom Peter Forsberg och Karl-Johan Burström.

Inga kommentarer: