fredag 18 mars 2011

Helgens pimpeltävlingsresultat


På lördagen så blev det en mindre pimpeltävling i fagerviks båthamn för min del.
Grymt svårfiskat när det sluttade ned till 15-20 meter bara 10 meter från land.
Till slut så hittade min fiskekompis, Sture Norman ett hål på lite grundare vatten där han fick ett tjugotal abborrar och det räckte till seger. Jag blev tvåa med fem abborrar och de övriga 50-talet deltagare blev helt utan fisk.

Annars så hade ju Västernorrland sitt DM i pimpel på lördagen och den var förlagd till Norafjärden.
Ryktesvägen fick jag höra att Kramforsarna som är specialiserade på mormyshkafiske blev 1:a och 2a i herrseniorklassen med ca 7 kg.
De tyngsta påsarna återfanns i Herrveteranklassen där Jan-Erik Lundgren och Urban Melander båda hade 11-kilos påsar. Grattis till er!

Fiskekompisen Tom Frank fick sin första seger i en stortävling då han vannn på Brånan.
Grattis Tom!

På söndagen så begav jag och Anne oss upp till Borgsjön där vi i samverkan med PO Nilsson, Snygglars Jonsson, Leif och Tom Frank m fl arrangerade en tävling där.
Fisket var inte alls i nivå med tidigare fisken på Borgsjön men Lennart Jonsson, Sundsjöfiskarna segrade på drygt 9 kilo. Jag blev 2:a med dryga 6 och 3:an hade drygt 5 kilo.
Dock ett kanonväder och motståndet var av yppersta kvalitet så det blev en lyckad dag även om fisket inte var på topp.
Jag hörde att Micke Wiström segrade i Mormyshka-DM och det gjorde mig jädrigt glad och det visar även att en mindre erfaren mormyshlafiskare har chansen. Jättegrattis Micke!
På Älgeredspimpeln var det svårfiskat som vanligt, höll jag på att säga. Men en som verkligen lyckades var Håkan Hamrin och en mer välförtjänt segrare än honom får man leta efter. Han har en förmåga att ofta hitta grov fisk. Även denna gång så fick han enormt fin abborre. Jag tror att den slutliga vikten hamnade på ca 6300 gram.
Urban Melander och även Egon Rongdén slutade i toppen.
/Peter

Inga kommentarer: