fredag 18 augusti 2017

Håkan Jonsson vann i hamnen!

På torsdagskvällen så tävlade vi i Sundsvalls hamn och för första gången denna sommar så var det riktigt mycket fiske inne i hamnområdet.
Det plaskade överallt och stora (läs 3 hg-7 hg:s mörtar och idar) visade sig överallt.
Tyvärr när det är på det sättet så är det nästan hopplöst att få dom att nappa.
Men både Håkan Jonsson och Thomas Viström hittade ett område där det nappade riktigt bra. I allafall från början på tävlingen.
Jag och Micke stod en bit ifrån dom och även om vi också fick fisk så var det betydligt längre tid mellan nappen och det var inte heller samma size på fiskarna.
Med knappt två timmar kvar så gav sig Micke iväg och leteade fisk på annat håll medan jag, Thomas och Håkan nötte på samma ställe.
Tyvärr avtog fisket nästan helt sista timmen och med en kvart kvar gav vi oss av mot startplatsen.
Jag hann kasta ett kast med bottenmetespöt och det hann inte mer än att landa så satt det på en fin abborre. Dock så räckte inte tävlingstiden till fler utlägg så det var synd.
Micke hade dock sin vana trogen hittat på lite finare fisk och det räckte för att han skulle knipa åt sig andra platsen precis före hans broder Thomas.
Nämnas bör också att en ny kille kom för att vara med oss och fiska och det är med glädje vi hälsar Marcus Dahlstedt välkommen in i fiskegemenskapen.
Jag hoppas att alla förstår att det bara är att komma på våra tävlingar och det är inga märkvärdigheter alls. Det räcker med ett metspö, flöte, lina krok och mask eller maggot.

Resultat
1:a Håkan Jonsson 3,9 kg
2:a Micke Wiström 3,4 kg
3:a Thomas Viström 3,3 kg
4:a Peter Forsberg 2,6 kg
5:a Carl-Johan Burström 0.344 kg
6:a Urban Edgren 0,320 kg
7:a Marcus Dahlstedt 0,140 kg

Nästa tävling i Sundsvall blir nästa onsdag i Petersvik. Mer info kommer inom kort.
/Peter

Inga kommentarer: