lördag 17 mars 2018

Svenskt rekord i dåligt fiske?

På lördagen avgjordes Öbackanappet på Stora Vegsjön.
Minus 13 grader vid start med en strålande sol höjde förväntningarna på det stundande fisket.
Jag och Kjell Moberg bestämde oss för att leta fisken tillsammans och vi pulsade fram i det tunga föret tills vi var längst in i en vik när startskottet small.
Vi borrade och borrade och borrade.
Efter en timme hade vi inte känt en enda liten fisk och inte heller hade vi sett några andra som hade fått fisk.
För att göra en tråkig historia kort så visade det sig vid invägningen att endast 7 personer av de femtiotalet startande hade fått fisk.
Överlägsen segrare blev ”Bössa” som vann på sin enda abborre som vägde 5 hg.
Damklassen vann Ida Hagström på sin enda abborre som vägde 30 gram.
Den näst högsta vikten hade Hellström med en abborre på 145 g.
Tredje högsta vikt låg på ca 50 g.
Så på allvar så tror jag att resultatet från 2018 års Öbackanappet går till historien som det sämsta genom tiderna i svensk tävlingsfiskehistoria.

Jag vill också passa på att ge lite ris till arrangerade Öbacka SFK som bara delade ut pris till de som fått fisk i seniorklasserna. Visst borde ni ha kunnat lotta ut ett tiotal av era fina varupriser till de tappert kämpande fiskarna som precis hade upplevt sina livs sämsta fisken.
/Peter

2 kommentarer:

Sten sa...

Rekordet i dåligt fiske är nog den tävling som FK Brama arrangerade på Dättern för ca 20 år sedan Dättern är en vik av Vänern så där borde finnas en hel del abborre. Yttre förhållanden var utmärkta, solsken plusgrader och snöfritt. 13 personer borrade febrilt i fyra timmar men efteråt lämnade vi tillbaka startavgifterna eftersom ingen fick något! Med vänlig hälsning Sten Rickardsson FK TOPP

Peter Forsbergs Pimpelblogg sa...

Hej Sten. Roligt att läsa om dina erfarenheter om dåligt fiske och det är väl i samma nivå som det vi fick uppleva i lördags. Skillnaden var att vi var ett 50-tal fiskare som blev utan både napp och fisk. Hur som helst så är det väl lite tjusningen med fisket att man aldrig kan veta säkert om de vill nappa. Förhoppningsvis så dröjer det länge innan man får uppleva ett så dåligt fiske igen. Mvh Peter