onsdag 25 april 2018

Sammanfattning från DM i pimpel för Jämtland/Härjedalen.

Årets DM i pimpel avgjordes på Hovdsjön i lördags.
Nytt för detta DM var att både det individuella och lag avgjordes under samma tävling.
Jag fiskade denna gång ihop med Leif Frank och Joakim Pesch.
Vi hade bestämt att jag och Leif skulle gå tvärs över sjön till vänster och att Joakim skulle stanna i startområdet.
I ganska hård blåst tog vi oss över den stundtals blöta isen och vi fick börja för oss själva i en väldigt fin vik. Tyvärr så fanns det alldeles för lite och för små fisk där så det var bara att borra och leta, borra och leta.
Det nappade lite ströfiskar här och där men inte i den mån och av den storleken att det var värt att stanna. Så det blev i princip ett letande utan några framgångsrika resultat som blev summan av 2018 års DM för egen del. Min vikt slutade på 2,5 kg vilket inte räckte någonstans denna dag. Leif fiskade bäst av oss i laget och vägde in 3,2 kg och Joakim vägde in 2,9 kg.
Bättre gick det för Sveggrabbarna, Thomas Larsson och Jörgen Storm som båda mäktade med att ta sig över 10-kilosstrecket där Thomas blev den som drog längsta strået och med sina 11,7 kg numera kan titulera sig för Distriktsmästare i Jämtland/Härjedalen. Jörgen slutade tvåa med 10,9 kg och tillsammans med Hans Erlingsson och Daniel Eriksson som också fiskade bra så tog grabbarna hem DM-guldet i lagtävlingen med en sammanlagd vikt på 26 kg.
I damklassen fiskade min sambo Anne bra och tog med sina 3,6 kg hem en fjärde plats men i laget som hon ingick i så fick hon sin guldmedalj. Bäst av damerna blev Marie Magnusson som med sina 4,6 kg numera titulerar sig distriktsmästare i pimpelfiske för damer i Jämtland/Härjedalen.
Herrveteranklassen tog Danne Eriksson hem med 6,1 kg och äldre herrveteranklassen vann Bosse Nässén som också hade över 6 kg.
Övriga klassers resultat kan ni hitta på Resultat från DM Jämtland/härjedalen 2018
/Peter

Inga kommentarer: