söndag 1 april 2018

Sammanfattning och resultat från Påskcupen!

Då alla tävlingar i Jämtland utom Bybergspimpeln blev inställda så beslöt vi med kort varsel att ordna  en tävling på Borgsjön och köra en tvådagarscup tillsammans med Bybergspimpeln.
På Långfredagen bar det av till Byberget och ett alldeles strålande Påskväder. Ca 150 startande begav sig ut på sjön med högt ställda förväntningar.
Tyvärr så blev man varse efter en timmes fiske att det skulle bli svårfiskat. Om det berodde på att sjön var rekordsänkt eller om det är resultatet av den hårda vinter vi haft får vara osagt.
Men som alltid är det alltid någon eller några som hittar på lite bättre fiske och så blev det även denna gång.
Hans Erlingsson från Sveg segrade överlägset med dagens tyngsta påse på drygt 4 kg.
För det belönades han med 2000 kr för vinsten i herrklassen och för tyngsta påse för dagen erhöll han ett gigantiskt godisfyllt påskägg plus 1000 kr.
Damklassen vann Marlene Rehnvall på dryga 2 kilo. Även hon tog hem 2000 kr för segern.
Båda dessa tog också ledningen i Påskcupen.

Sammanfattningsvis vill jag berömma Bybergets intresseförening för ännu ett fantastiskt genomfört arrangemang med ett enormt prisbord, prisvärda hamburgare och att dom lockade hela 29 barn/ungdomar till att deltaga i fisketävlingen.
Att jag fick vinna första pris i lotteriet höjer också betyget.

På söndagen så var det tävling på Borgsjön som stod på programmet. Arrangerade Y-kroken hade på kort varsel lyckas få parkering uppskottad och samlat ihop ett ok prisbord.
Även denna dag så strålade solen från en klarblå himmel och ett femtiotal fiskare gav sig ut på den fina isen för att fiska i 5 timmar.
Redan efter 10 minuters fiske så märkte de flesta att fisket var av en helt annan kaliber denna dag.
Jag själv valde dock återigen fel ställe att starta på och även om jag efter nån timme fick två bra hål där jag på en halvtimme fick 6 av mina 8 kg så räckte det ingenstans denna dag.
För dagens segrare, Anders Bergman, fick ihop hela 20 kg och tvåan och trean, Kent Hafstad och Arne Karlsson hade 19,8 kg resp. 18,1 kg.
Bästa dam idag blev Caroline Nilsson som med sina 8,5 kg vann ganska överlägset.
I junior/barnklassen så vann Arvid Einarsson på 4640g.

Segrare i cupen bland damerna blev Caroline Nilsson med en totalvikt på 9240g.
Ibland herrarna så höll Hans Erlingsson sin ledning från dag 1 och segrade med en totalvikt på 21483g.

Jag vill också tacka Burström, Snygglars, Tom och Leif Frank, Greger Dahlgren samt Hans Erlingsson för att ni hjälpte till på egna initiativ på Borgsjötävlingen. Självklart tackar jag också Bybergets intresseförening med Urban Edgren i spetsen för en väl genomförd Bybergspimpel samt för priser till Borgsjötävlingen.

Resultat från BybergetResultat från Borgsjön

Bar

Inga kommentarer: