fredag 8 maj 2009

Premiär på Ängomstjärn i Matfors

Torsdagen den 21/5 kl.13 ärdet premiärfiske på Ängomstjärn i Matfors. 

Det brukar alltid vara ett riktigt roligt regnbågsfiske den dagen och som krydda på moset så finns det märkta fiskar utsatt som kan resultera i fina priser.
Jag är inte säker på vad det kostar men det brukar ligga runt 100 kr och då får man ta upp 3 fiskar på det.

Kom i god tid före kl.13 så att du har hunnit gjort iordning grejerna och hittat en bra fiskeplats.
Det du behöver för en garanterat god fångst är endera spinnspö (UL) med minst 0,12 mm Fireline eller 0,25 mm nylonlina. Lottospinnaren, Toby (brun) eller kanske Lill-Öringen brukar vara säkra beten.

Självklart kan du på traditionellt sätt kastmeta med kula och mask, men ett tips är att ha med sig räkor. Powerbait är förbjudet att fiska med.

Ta med dina barn eller kompisar som ännu inte blivit fiskefrälsta för detta brukar vara en höjdare som för många nya är inkörsporten till ett livslångt fiskeintresse.

Du bör ha stövlar men klarar dig med träningsdojor om du inte vill ut på gungflyet för att fiska därifrån. Det finns en rullstolsvänlig brygga runt hela tjärnen samt vindskydd och bänkar överallt.

Jagf tycker att ni kan "offra" ett par tre timmar på detta då ni dessutom har stor chans att säkra middagen på Kristihimmelsfärdsdagen. Regnbågen är riktigt god.

/Peter

Inga kommentarer: