lördag 21 juli 2012

Mellsjön drog rekordmånga barn..

Den årligen igenkommande metartävlingen på Mellsjön, Våle, genomfördes på fredagskvällen och det extra roligt var att förutom 97 startande i vuxenklassen så deltog hela 30 st barn och ungdomar upp till 15 år.
Vädret var för fiskets och de deltagandes del helt perfekt. Det blåste såpass att det var myggfritt och regnfritt samt relativt behaglig temperatur.
Sedan att det kunde ha nappat lite bättre det får vara en bisak denna gång.
Segrade gjorde iallafall Gunilla Turdell från Sveg. Hon fick ihop 5,4 kg.
Tvåan hade några hekto mindre och sedan ett litet hopp ned till tredje placerade Bo-Lennart Svanberg, Kramfors på 4,3 kg.
Anne placerade sig bland de 15 första med sina dryga 2 kg och blev förutom tredje bästa dam också bilbäst när hon slog både mina 1500 gram och Gustafs 1800 gram.
Tävlingen är väldigt trevligt anordnad och en stolt tävlingsledare,Urban Edgren, genomförde den efterkommande prisutdelningen på bästa sätt.
Förutom ett mycket gediget prisbord med bl a 3000 kr och vandringspokal till segrarinnan, så delades 2x 500 kr ut på startkorten och dessa extraslantar kammade Micke Wiström, Y-kroken och Rolf Borgström, Kramfors hem.
Det var också en tävling där man skulle gissa segrarvikten och där blev Leif Frank den lycklige vinnaren när han bara var 7 gram ifrån.
Annes pris blev en bastudörr som Urban snällt nog erbjöd sig frakta till Pilgrimstad som blir den tävling som vi kommer att deltaga i nästa söndag.
Nu ska jag förbereda mig för kvällens båttävling i Hassela och Gösnatta där jag,farsan och Philip ska försöka dra någon eller några av de gösar, gäddor och abborrar som huserar i den sjön.
Jag återkommer imorgon med en rapport.
/Peter

Inga kommentarer: