söndag 21 juli 2013

Blåsigt på Gösnatta

Årets gösnatta blev den blåsigaste hittills.
Det var meningen att min son, Philip, skulle följa med och fiska Gösnatta med mig, men när han tittat på väderprognosen och kanske berodde det även på att hans kompisar skulle hitta på något annat roligt, så beslöt han att stanna hemma och då ställde Anne upp och hon fick göra premiär på Hasselasjön.
Jag har alltid talat om vad enormt trevlig och mysig tävling det är, så hon blev nog lite fundersam då vågorna gick meterhöga och det säkert blåste 15 m/s i vindbyarna.
Men vi kämpade på i fem timmar och trots den hårda vinden och båtens eviga guppande så lyckades vi inte bara dricka kaffe och äta medhavda smörgåsar, vi fick även 4 st gösar, 4 st gäddor samt 3 abborrar.
Dock så räckte inte storleken på någon av dessa till ett av priserna, men minst en av de vi tappade var vinnargösen. Men så är det.
Det var som sagt var Annes första Gösnatta men det hindrade inte henne från att dra tre av de fyra gösarna samt 1 gädda och en abborre, så hon var nöjd trots den inte alltför bekväma fisketuren.
Jag uppskattar antalet startande till ca 70-80 personer och någon av dem fick vinnargösen som vägde 1,8 kg. Största gäddan, 3,3 kg och abborren ca 9 hg.
Nästa år då......
/Peter

Inga kommentarer: